A trip almost around the world

Kv-tiimi

Yksi tämän vuoden parhaista asioista Proakatemialla on ehdottomasti ollut kv-tiimi, jonka kanssa olemme reissanneet paljon (peräti kolme reissua) ja tavanneet monia uusia ihmisiä.  Kv-tiimi on vienyt aikaa, mutta on antanut todella paljon takaisin. Meillä on ollut aivan mahtava porukka, jonka kanssa on ollut hauskaa reissata ja tehdä yhdessä hommia. Kv-tiimi kasattiin syksyllä 2014, jolloin löimme ensimmäistä kertaa viisaat päämme yhteen ja aloimme miettimään mitä tulevalta vuodelta haluamme. Porukkaa yhdisti selvästi halu matkustaa ja päästä puhumaan englantia, vaikkei sitä välttämättä niin vahvasti vielä taitanutkaan. Toinen tavoite oli kehitellä kansainvälinen projekti, jolla saisi liikevaihdon kasvuun ja ehkä hieman rahaa omaankin taskuun. Aika pian huomasimme ettei pelkällä halulla toimivaa liikeideaa sysätä käyntiin ja se todellakin vie  aikaa. Vaikkemme keksineetkään valmiista vienti- tai tuontiprojektia tiimille, useita mahdollisuuksia kuitenkin tuli vastaan ja reissaaminen antoin lukuisia ideoita maailmalta omiin projekteihin!

Kv-porukan syksy painottui enemmän kansainvälisten vieraiden houstaukseen Proakatemialla. Uusien tiimien aika kului tiimiyritysten käynnistämiseen ja tiimiytymiseen. Näin ollen startti oli aika hidas, sillä kv-tiimimme kuitenkin koostui viidestä uudesta tiimiyrittäjästä sekä minusta ja Noorasta jotka olemme vuotta vanhemmassa tiimissä osuuskunta Volumissa. Tästä oppina tulevaisuuden kv-tiimeille, että jo syksyllä kannattaa lähteä reissuun ja startata touhut vauhdilla!

 

Ensimmäisen yhteisen reissumme teimme Tammikuussa Kööpenhaminaan, jossa kv-tiimillämme oli tiimin keskeinen kontaktikisa ja tavoitteena oli tavata 4 päivän aikana mahdollisimman monia yrittäjiä ja yrityksiä. Yritykset joissa kävimme asiakastapaamisilla oli muun muassa Nest Copenhagen, Republikken, Copenhagen Event Company, CSE-Entrepreneurship in society sekä Kickstarterin kautta tiimimme pojat onnistuivat sopimaan muutaman tapaamisen, joista myös poiki mahdollisia yhteistyömahdollisuuksia. Meille jäi tapaamisten välissä onneksi aikaa käydä vähän myös shoppailemassa ja kiertelemässä kaupungissa, sillä jo pelkästään uudessa kaupungissa seikkaileminen opettaa paljon! Ainakin sen kuka osaa suunnistaa ja kuka ei.. Jokaiselle reissulle hankimme majoituksen Airbnb:n kautta, joka on loistava ja edullinen asuntovuokraus varsinkin kun reissaa porukalla. Porukalla reissatessa oppii myös paljon siitä, kuinka tärkeää on ottaa muut huomioon tiskivuoroissa, suihkuvuoroissa, siivoamisessa ja kuinka sopia asiat jos käytössä sattuu olemaan vain kaksi avainta..

11257611_924947010860635_925925225_n

Toisen reissumme teimme Budapestiin jossa mukana oli aika sekalainen porukka, sillä reissukavereita oli myös kv-tiimin ulkopuolelta. Budapestissä oli aivan loistavat kelit vierailumme aikana ja meillä oli paljon aikaa kierrellä kaupungissa. Kävimme parissa paikallisessa yrityksessä vierailulla kuten Demolassa, mutta mieleenpainuvinta oli varmasti paikallisten tiimiyrittäjien tapaaminen. Oli hienoa huomata, että muuallakin opiskellaan samalla tavalla kuin meillä Proakatemialla, mutta Budapestissä toimivan mallin luomisessa oli vielä jonkin verran tehtävää. Yritystoiminta oli siellä vielä todella pientä ja tiimiakatemia oli yksi kurssi muiden opintojen joukossa. Budapestistä osa sai myös kotiinvietäväksi ikimuistoiset tuliaiset, nimittäin ruokamyrkytyksen..

Kolmannen ja viimeisen matkamme teimme huhtikuussa Lontooseen. Ensimmäinen tapaamisemme oli Innocentillä, joka valmistaa mehuja ja smoothieita. Innocentin toimisto on rakennettu innovatiivisesti ja siellä selkeästi pidettiin huolta työntekijöistä esimerkiksi ilmaisen aamupalan voimalla. Toimistolla oli paljon hauskoja yksityiskohtia kuten kaikkien työntekijöiden vauvakuvat seinällä. Tarinan mukaan vauvakuvat tilojen seinillä helpottavat jännittäviä tapaamisia esimerkiksi johdon kanssa, sillä ennen tapaamista voi käydä vilkaisemassa heidän lutusia vauvakuviaan! Kävimme tapaamisilla myös Fig Investmentillä, Amery Brothersilla ja Impact Hubilla.

P1100420

IMG-20150422-WA0002

Yksi syy, miksi lähdimme Lontooseen oli mahdollisuus vierailla Bristolin tiimiakatemialla. Pääsimme käymään heidän pajoissaan ja auttamaan innovoinnissa. Illan vietimme kaupunkikierroksella katsellen Banksyn graffiteja ja lopuksi kävimme yhdessä syömässä. Kahden tunnin junamatka takaisin Lontooseen oli aivan omaa luokkaansa ja silloin sai kyllä nauraa mahansa kipeäksi. Lontoon reissulla pärjäsimmekin vain yhdellä avaimella, vaikka reissussa meitä olikin seitsemän henkeä. Ja ainahan sitä pääsee kämpille parvekkeen kautta, jos avain ei ole saatavilla.. 😉 Huikeita reissuja ja huikea porukka!

IMG-20150423-WA0003

 

Reissut ovat olleet kyllä kv-tiimin parasta antia ja hitsasi porukkamme yhteen. Reissussa oppi kuka on bakteerikammoinen, pelkää lentämistä tai on vihainen nälkäisenä! Kaikki matkat ja uudet ihmiset ovat saaneet aikaan jatkuvan matkakuumeen, nyt pitäisi vaan keksiä minne sitä seuraavaksi lähtisi.

Noora:

Kv-tiimiin hakeminen oli minulle yksi tavoitteista, koska en hakenut vaihtoon, mutta halusin kehittää kielitaitoani ja matkustella. Alkuun kansainvälisten vieraiden houstaaminen oli todellakin epämukavuusalueella oloa, mutta aina siitä kuitenkin tuli hyvä fiilis. Loppua kohden vieraiden houstaaminen oli todella mukavaa ja sitä oikein odotti.  Kielitaitokin kehittyi huomaamatta kun vain pääsi puhumaan vieraiden kanssa ja reissuissa. Nyt ei enää tarvitse sitäkään jännittää. Sitä on myös huomannut, että pärjää itsekseen maailmalla ja  joka tilanteesta ollaan selvitty. Itseluottamusta on tullut rutkasti lisää kaikilta reissuilta.

Marika:

Kv-päällikkyys todellakin opetti minua vuoden aikana paljon! Oli todella jännittävää ja suuri haaste hypätä täysin uuteen juttuun mukaan, varsinkaan kun en itsekään ollut mikään mestari englannissa saatika kansainvälisyydessä tai matkustamisessa. Olen samaa mieltä Nooran kanssa siinä, että alussa vieraiden houstaaminen ja esiintyminen englanniksi oli todella haastavaa ja jopa melkein pelottavaa. Näin vuosi myöhemmin on kuitenkin helppo sanoa, että johtuen kaikista haastavista ja epämukavista tilanteista, kehitystä on havainnut huomattavasti.  Englantia osaa,  tai uskaltaa puhua ihan eri tasolla kuin aikaisemmin, myös oma rohkeus on kasvanut huimasti. Asiakastapaamiset Suomessa tuntuu melko mukavilta jos vertaa asiakastapaamisiin ulkomailla vieraalla kielellä. Oli myös huikeaa tutustua uusiin ihmisiin ja työskennellä ihmisten kanssa oman tiimin ulkopuolelta. Kv-toiminta avasi myös silmiä ja antoi uusia ideoita omiin projekteihin sekä rohkeutta suunnata kansainvälisille markkinoille tulevaisuudessa.

Mitä muuta olemme saaneet vuoden aikana tehtyä:

  • Houstauspaketit vierailijoille
  • Proakatemian nettisivujen kääntäminen englanniksi, käykäähän vilkasemassa: proakatemia.fi/en

LUKUJA:

Houstaukset: 21

Vieraat: 240

Lentotunnit: 16 (+4h lennon odottelua)

Päivät reissussa: 13

Ruokamyrkyrykset: 2

Naurut: Lukemattomat

Kiukut: Muutamat

 

Cheers:

Noora & Marika