Maanantai 20.1.

Lämpötilamittari näytti enemmän pakkasta kuin uskalsi edes ajatella. Edes koira ei pystynyt (lue: halunnut) kävelemään aamulenkillä ilman, että nosteli tassuja ja tärisi kylmästä. Ainakin osasi itse laittaa tarpeeksi vaatetta päälle! Melkein, kylmä tuli silti.

Erikan koira

Työviikko alkoi myyntiprojektiin liittyvällä asiakastapaamisella Opiskelijan Tampereen kanssa, Tampereen keskustassa. Mukana tapaamisella oli poikkeuksellisesti koko projektiryhmämme. Tapaamisella kävimme läpi tulevan myyntiprojektin sopimuksia ja pientä myyntikoulutusta. Tapaamisen jälkeen kaikki uhkuivat myynti-intoa ja halua aloittaa työskentely heti. Muutaman tunnin palistelun jälkeen suuntasimme toimistollemme Finlaysonin alueelle.

Ruokatauon jälkeen iltapäivä meni koko tiimin yhteisessä nelituntisessa pajassa. Paja on kaksi kertaa viikossa järjestettävä koko tiimiyrityksen yhteinen opetushetki. Jokaisessa pajassa on aina alustaja(t), jotka tuovat aiheen johon keskitytään koko pajan ajaksi. Tarkoituksena on oppia ja opettaa muita. Tänään saimme innovoida tulevia liikunnan ja hyvinvoinnin messuja, jotka järjestetään Susan, Sinin, Ollin ja Poltteen Annan toimesta syksyllä 2014 Tampereella. Stay tuned! 😉

Tiistai 21.1.

Proakatemiaopintojen lisäksi käymme lisäämässä osaamistamme TAMK:n kursseilla pääkampuksella. Tänään oli vuorossa ruotsin tunnit aamulla. Ruotsin tuntien jälkeen jäin kätevästi tekemään osan maanantaina alkaneesta myyntiprojektista TAMK:n tiloihin hetkeksi. Kauan en ehtinyt touhuta, kun piti taas lähteä toimistolle palaveriin ja VoluMin taloustiimin tapaamiseen.

Palaverissa käsittelimme valmistuneelta tiimiltä perintöprojektina voittamaamme kesäkahvilaa. Suunnittelimme kahvilan tulevaisuutta ja keräsimme liudan kysymyksiä, jotka pitää vielä varmistaa entisiltä kahvilan pitäjiltä. Keväällä avaamme siis Tampereen Sorsapuistoon Pulu –nimisen kesäkahvilan, tervetuloa! 🙂

VoluMin taloustiimi hoitaa osuuskuntamme kirjanpitoa ja laskutusta. Onneksi tiimissämme on mukana henkilöitä, joilla on vahva osaaminen talousasioista jo entuudestaan ja mieletön kiinnostus asiaan. Osa taloustiimistä on mukana taas oppimassa ja keräämässä kokemuksia. Parasta Proakatemiassa opiskelussa onkin se, että saa itse päättää mitä opettelee ja oppii! Oma oppiminen kun on vain omilla harteilla.

Keskiviikko 22.1.

Koko päivä vierähti TAMK:n kurssilla. Taustalla pyöri kuitenkin miljoona VoluMiin ja eri projekteihin liittyvää asiaa, jotka täytyy muistaa hoitaa. Samalla tuli tauoilla tarkistettua mm. Facebook, sähköposti sekä Whatsapp mahdollisten uusien tapaamisten ja palaverien varalta. Ensimmäinen asia mitä kaikki oppivat, kun tulevat Proakatemialle, on se, että ilman kalenteria ei tule toimeen. Jokainen tapaaminen, palaveri ja projektityötunti täytyy muistaa merkata ylös. Siihen opetteluun menikin jonkin aikaa…

Erikan kalenteri

Torstai 23.1.

Aamulla oli viikon toinen paja. Aiheena oli tällä kertaa VoluMin talous. Taloustiimi oli valmistanut käsiteltävää, keskusteltavaa ja pohdittavaa neljäksi tunniksi. Saimme tehtyä paljon päätöksiä, jotka ovat tärkeitä koko VoluMin kannalta ja auttavat taloustiimiä VoluMin talouden hallinnassa. Samalla taisi tulla yksi jos toinenkin asia opeteltua. Pajan ja ruokatauon jälkeen oli vuorossa kaksi palaveria. Toinen liittyi maanantaina alkaneeseen Opiskelijan Tampereen myyntiprojektiin ja toisessa asetimme tavoitteita juuri alkaneeseen Smkj:n yhteistyöprojektiin.

Perjantai 24.1.

Aamulla oli ensimmäisenä vuorossa Opiskelijan Tampereen projektin käynnistämistä. Homma alkoi mahdollisten asiakkaiden miettimisellä ja kontaktilistojen tekemisellä. Työ oli alkuun aikaa vievää, mutta se helpottaa projektin jatkoa, kun kontaktit ovat jo valmiina. Eikä muuta kuin luuri käteen ja myymään!

Perjantaina oli vuorossa vielä muutaman tunnin pituinen viikkopalaveri päivällä. Viikkopalaverissa käymme läpi koko tiimin asioita: uudet ja vanhat projektit, tärkeät päivämäärät ja ilmoitukset sekä päätökset. Kiireinen työviikko onkin mukava lopettaa viikkopalaveriin, jossa näkee kaikki tiimiläisensä ja saa niputettua menneen viikon yhteen ja samalla kerrattua tulevaa viikkoa.

Mukavaa kevään odotusta kaikille! 🙂

 – Erika VoluMista