Valitse sivu

Rohkeus palkitaan

 

Rohkeus on yksi yrittäjyyden lähtökohta. Puhutaan aina yrittäjän riskistä ja siitä kuinka uhkarohkeaa voi olla hypätä yrittäjyyteen tutusta ja turvallisesta palkkatyöstä. Yrittäjän riski mielletään yleensä negatiiviseksi asiaksi, kun sen voisi hyvin ajatella myös positiivisena riskinä. Mitä jos se olisikin riski onnistua ja menestyä?

Rohkeudesta ajatellaan usein niin että se on synnynnäinen ominaisuus, joko sitä on tai ei ole. Todellisuus on kuitenkin se, että rohkeutta voi opetella. Rohkeuden oppimiseen ei ole kuitenkaan helppoa ratkaisua. Oppiminen on monesti epämiellyttävää, raskasta ja piinaavaa taistelua. Tutuista ja turvallisista tavoista pois pääseminen vaatii pitkäjänteisyyttä, motivaatiota ja asennetta, mutta lopulta kova työ palkitaan.

Proakatemialla on kahden ja puolen vuoden aikana mahdollisuus loikata pois mukavuusalueeltaan ja opetella rohkeutta. Se todella on epämukavaa ja ahdistavaa, mutta seuraavalla kerralla jo paljon kevyempää. Meillä on loistavana esimerkkinä tästä GET UP! liikunnan ja hyvinvoinnin tapahtuma, jota lähdimme toteuttamaan ensimmäisenä vuotena. Halusimme järjestää Tampereelle tapahtuman joka yhdistää hyvinvoinnista kiinnostuneet ihmiset ja yritykset. Tuumasta toimeen, ilman aikaisempaa kokemusta tapahtuman järjestämisestä varasimme hallin ja aloimme myymään. Emme aluksi oikeastaan edes tienneet mitä myymme, se muokkaantui pitkin matkaa.

Miten projekti opetti rohkeutta? Olimme aluksi kolmen hengen opiskelijaporukka. Onnistumistamme epäiltiin ja lopulta päädyimme siihen tilanteeseen, että emme enää itsekään uskoneet itseemme. Emme kuitenkaan halunneet luovuttaa vaan jatkoimme entistä kovemmalla sisulla, sillä halusimme nähdä mitä voimme saada aikaan ja näyttää epäilijöille että pystymme siihen. Uskomme, että jokainen projektin jäsen koki välillä suurta ahdistusta ja pelkoa niin taloudellisesta tilanteesta kuin myös siitä, että pystymmekö oikeasti järjestämään kokoluokaltaan suhteellisen suuren tapahtuman. Näin jälkeenpäin täytyy sanoa, että kyllä kannatti olla rohkea, ottaa riski ja viedä tapahtuma loppuun asti. Onnistumisen tunne tapahtuman jälkeen oli niin mahtava, että sen haluaa kokea vielä monta kertaa uudestaan.

Nyt olemme järjestämässä tapahtumaa uudelleen, edelleen se ajoittain pelottaa, mutta tiedämme että pystymme siihen. Proakatemia on loistava paikka harjoitella riskinottoa, sillä tukena on niin suuri ja osaava verkosto, jolta saa aina apua. Tiimikaverit kannustavat toisiaan haastamaan itseään, ottamaan riskejä ja toteuttamaan itseään, jolloin kynnys tehdä jotain suurta pienenee huomattavasti.

Haluamme kiittää jokaista yritystä, yhteistyökumppania, proakatemialaisia ja muita tukijoita jotka uskoivat meihin. On rohkeaa lähteä mukaan tapahtumaan joka järjestetään ensimmäistä kertaa.

Suomi tarvitsee yrittäjiä. Kannustamme kaikkia rohkeasti kokeilemaan omia liikeideoitaan. Pienestä ajatuksesta voi lopulta tulla unelmien työ.

 

Sini Kivisalo & Susa Tiitinen

Lähde: Elä paremmin

Linkki: http://elaparemmin.fi/blogi/3-asiaa-jotka-sinun-on-tiedettava-rohkeudesta/