Flunssakauden pauhatessa lujimmillaan täytyy itse kunkin jossain vaiheessa tehdä valinta: jäänkö kotiin sängyn pohjalle potemaan flunssaa vai menenkö töihin? Selvät tapaukset ovat selviä tapauksia. Oksennusämpäri kainalossa on turha yrittää töihin. Kuka tahansa selväjärkinen käännyttää sinut pois saman tien. Samoin korkeassa kuumeessa tuskin on edes energiaa lähteä työpaikalle. Mutta entäs ne tapaukset, kun olo on siinä ja siinä, että pystyisikö menemään? Kun flunssa on selvästi tulossa mutta ei vielä pahimmillaan. Tai kun vatsassa mukavasti jo enteilee mutta pahin ei ole vielä käynyt.

Tietenkin täytyy ottaa huomioon mitä työtä kukin tekee. Esimerkiksi terveysalalla on varmasti parempi, että jää kotiin heti kun flunssan oireet tulevat pieninäkin, ettei vaan mene tartuttamaan tautia mm. jo valmiiksi heikompikuntoisiin potilaisiin. Puhumista työkseen tekevät taas tarvitsevat ääntään enemmän kuin esimerkiksi toimistotyöläiset. Tällöin ehkä äänen puuttuminen on heille isompi asia kuin toimistotyöntekijöille. Erilaiset tarkkuutta ja turvallisuutta vaativat työt taas tulee ehdottomasti suorittaa vain täysissä sielun ja ruumiin voimissa, kipeänä kun keskittymiskyky ja tarkkuus helposti herpaantuvat.

Työnantajan näkökulmasta sairaspoissaolot lisäävät kustannuksia. Sairaspoissaoloista maksetaan palkkaa, vaikka työtä ei tehtäisikään. Mahdollisesti jopa tuplapalkka, jos pitää hankkia sijainen. Tämä näkökulma mielessä pitäen olisi ehkä järkevää levätä kunnolla heti alussa pari päivää mutta kuinka monen omatunto antaa luvan jäädä kotiin ”koska tuntuu, että olen tulossa kipeäksi”? Niinpä. Eikä tuo selitys taitaisi mennä läpikään monella työpaikalla. Lepo on yksi parhaimmista lääkkeistä melkein vaivaan kuin vaivaan ja siksi sitä tulisi keholle suoda kipeänä mahdollisimman paljon. Jos heti flunssan alussa malttaisi levätä pari päivää, menisi tauti todennäköisesti nopeammin ohikin mutta kuten sanottu, työmoraali harvoin sen sallii.

Näin itsensä työllistäjän ja toivottavasti tulevaisuuden työnantajan näkökulmasta katsottuna jokaisella työntekijällä tulisi olla oikeus ja mahdollisuus jäädä kotiin ajoissa ja aikaisessa vaiheessa, jotta parantuminen nopeutuu. Poissaolosta ei saisi tehdä työntekijälle liian vaikeaa mutta ei myöskään liian helppoa vaihtoehtoa, jolloin sitä voidaan käyttää väärin. Luottamus työnantajan ja työntekijän välillä tulee olla kunnossa tässäkin asiassa. Maalaisjärjen käyttö on sallittua kaikkien osapuolten kohdalla. Toistuvat sairauspoissaolot, jotka toistuvat samalla kaavalla tulee ottaa puheeksi mutta työnantaja ei myöskään voi arvioida työntekijän työkykyä, sen tekee työntekijä itse tai työterveyden ammattilainen.

Mieti vielä kaksi kertaa lähdetkö kipeänä töihin vai et. Hyödyttääkö se sinua tai työnantajaasi, että toimit puoliteholla? Mikä on kultainen keskitie? Lisäksi on hyvä muistaa, että jo parantunutkin henkilö saattaa levittää pöpöjä vielä 2-5 päivän ajan. Back to basics: huolehdi käsihygieniasta ja anna itsellesi tarpeeksi aikaa parantua tarvittaessa.

Terkuin, Erika