VoluMin tiimi koostuu 12:sta liiketalouden linjan opiskelijasta sekä viidestä tietojenkäsittelyn puolelta Proakatemialle siirtyneestä. Syksyllä 18 ihmistä, suurin osa toisilleen tuntematonta, lyötiin istumaan rinkiin ja tarkoituksena oli aloittaa tiimiyrittäjyys yhteisessä osuuskunnassa. Ensimmäinen kuukausi meni aika lailla miettiessä perustamiseen liittyviä asioita ja tarvittavien asiakirjojen hankkimista. Kaikilla kuitenkin oli todella kova into tekemiseen alusta alkaen ja haluammekin hieman valaista mitä kaikkea tiimimme on syksyn aikana puuhaillut ja minkälaiselta tulevaisuus näyttää.

Muutama tiimimme henkilöistä oli syksyllä mukana Päivä Kauppiaana -nimisessä lasten tapahtumassa, joka järjestettiin Tampereella Turtolan Citymarketissa. Tapahtuman idea oli näyttää lapsille hieman, miten kaupassa työskennellään. Lapset pääsivät kokemaan ainutlaatuisen päivän monilla eri rasteilla, joita oli sijoiteltu ympäri kauppaa. Rasteilla lapset pääsivät käymään maitotuotteiden kylmiössä ja kokeilla minkälaista on elämä kassan toisella puolella. Lapset ja meidän volumilaisetkin kokivat todella ikimuistoisen päivän.

Yksi ensimmäisiä tiimimme nettisivuprojekteja oli Tampereelle marraskuussa avatun Bistro Le Pot -nimisen ravintolan nettisivujen suunnittelu ja toteuttaminen. Eräs tiimiläisemme sai tarjouspyynnön ja kokosi sen jälkeen pääsääntöisesti tietojenkäsittelijöistä koostuvan tiimin, joka ryhtyi kunnianhimoisesti toteuttaa nettisivuja. Tuloksena syntyi www.bistrolepot.fi.

Kaksi tiimimme jäsentä päätti toteuttaa unelmiansa ja rupesivat miettimään, voisiko valkotaulumaalia tuoda Suomeen. Sellaista oli kyllä jo olemassa, mutta kukaan ei ollut vielä tuonut sitä Suomeen. Maalilla pystyy esimerkiksi sisustamaan toimiston seinän, jolloin koko seinä toimii valkotauluna. Siihen voi siis huoletta piirtää valkotaulutussilla ja taideteokset lähtevät pyyhkimällä pois. Tästä syntyi Routa Imports Oy, yritys osuuskuntamme viereen, joka alkoi huolehtimaan maalin maahantuonnista. Iso hatunnosto Jonnelle ja Heikille rohkeasta teosta ja ei voi muuta kuin toivottaa heille todella mahtavaa tulevaisuutta Smart Wall Paint:in kanssa. Rakkaudesta lajiin, niinhän se menee ja tuntuu, että nämä kaksi sankaria ovat löytäneet jo sen, mitä he haluavat tehdä niin isona.

7 hengen porukka tiimistämme on syksystä asti suunnitellut Supermessuviikonloppu – tapahtuman promootiota ja sen kokonaisvaltaista toteuttamista. Supermessuviikonloppu järjestetään 11.4-13.4.2014. Ryhmä on tehnyt valtavasti hommia ja onkin saanut koottua loistavan paketin, joka on toteuttamista vaille valmis. Promoporukkamme ensi-esiintyminen on 14.2-16.2.2014 Asta Rakentaja- messuilla. Toivottavasti näemme sinutkin viimeistään Supermessuviikonloppuna !

Tiivistettynä voi todeta, että olemme tiiminä saaneet arvokasta kokemusta myynnistä, vahvistettu nettisivujen rakentamistaitoja, opittu graafista suunnittelua monelta eri osa-alueelta sekä kokeiltu todella monia erilaisia innovointitekniikoita. Tärkeimpänä kuitenkin olemme kehittyneet yhteistyötaitojamme ja tutustuneet toisiimme paremmin. Tästä on hyvä lähteä jatkamaan kohti uusia haasteita! 🙂