Hei!

Terveisiä Koreasta! Suoritan tällä hetkellä vaihto-opiskeluani Soulissa Etelä-Koreassa. Soul on noin kymmenen miljoonan ihmisen asuttama kaupunki, riippuen hieman mitkä kaupunginosat lasketaan mukaan. No mutta Suomen mittakaavassa se on kuitenkin suuri kaupunki. Koulun nimi on Korea University ja liiketalouden linja on nimeltään Korea University Business School. Se on yksi arvostetuimmista yliopistoista ja se tunnistetaan kaikkialla Koreassa. Onkin ollut kunnia opiskella täällä ja verrata paikallisia metodeja suomalaisiin käytäntöihin. Kun olen sanonut tulevani Suomesta, on meidän koulutusjärjestelmäämme kehuttu ja se myös tunnetaan maailmalla.

Suoritan täällä neljä kurssia, jotka vastaavat kahtakymmentä opintopistettä. Kaikki kurssini on liiketalouden kursseja. Luennot pidetään pienessä auditoriossa ja yhdellä luennolla voi olla noin 80 opiskelijaa. Täällä tunneilla on aika paljon vuorovaikutusta ja professorit haluavat että opiskelijat osallistuvat luentoihin puhumalla. Ryhmätöitä tehdään jokaisella kurssilla ja olenkin päässyt kokeilemaan työskentelyä oikeastaan jokaisesta maailman kolkasta tulleiden ihmisten kanssa. Mielenkiintoista on ollut tehdä ryhmätöitä Korealaisten kanssa, sillä he arkailevat käyttää englantia. Monet ryhmämme tapaamiset olemmekin hoitaneet Koreaksi eikä itselläni ole ollut mitään hajua mistä siellä välillä puhutaan. Minun tehtäväni onkin ollut esittää ryhmän tuotoksia luokan edessä, sillä siihen ei kauheasti ole löytynyt vapaaehtoisia.

Opiskelu Korealaisessa huippuyliopistossa on ollut välillä haastavaa mutta kielen parantuessa olen mielestäni pärjännyt ihan hyvin. Paikalliset ovat kuitenkin tottuneet pienestä pitäen tekemään lujasti töitä opiskelujen eteen. Jokainen opiskelija on läpäissyt tiukan seulan kun he ovat ansainneet paikan tässä yliopistossa. Eräällä tunnilla teimme käytännöllisiä liikeneuvotteluita parityönä ja juttelimme jälkeen päin parini kanssa opiskelusta ja kysyin mielenkiinnostani häneltä että kuinka paljon hän käyttää opiskeluihin aikaa päivittäin? Tiesin että he opiskelevat paljon, mutta 10 tuntia päivässä oli kuitenkin vastaus ja se on aika paljon enemmän mihin itse olen tottunut. Täällä ei opiskelijoilla ole vaihtoehtoa, sillä kamppailu työpaikoista on äärimmäisen kovaa kun nämä valmistuttuaan hakevat oman alan töitä.

Kokemuksena vaihto-opiskelu on ollut hienoa aikaa, sillä täällä olen nähnyt erilaisia ihmisiä ja kokenut toisenlaisia asioita, joita voin verrata suomalaisiin käytäntöihin. Aika on mennyt vauhdilla ja kohta jo palaan takaisin Suomeen mutta se on ainakin varmaa, että olen rikastunut tällä reissulla monen uuden kokemuksen verran.

-Teppo

Korea1

Ryhmätöitä korealaisessa kahvilassa

Korea2

Luentosali