Meidän toinen kesämme Pulun ja Minetin parissa on käynnissä ja huomaa kyllä, että viime vuoden virheistä on otettu opiksi vaikka kyllä niitä vielä välillä sattuukin… Haluaisimme jakaa teille muutamia asioita kesäkahviloiden pyörittämisestä täällä Sorsapuiston siimeksessä.

1. Ensimmäisenä kesänä opimme että jääkaappi olisi hyvä hankkia hyvissä ajoin eikä tunti ennen ensimmäisen tukkukuorman saapumista. Toisena kesänä otimme tästä opiksi ja hankkimme jääkaapin päivää aikaisemmin. Huomasimme kuitenkin että virtanappi oli rikki, joten ei muuta kuin jääkaappiostoksille ja jääkaappi puluun taas muutamaa tuntia ennen tukkukuormaa.

2. Muista ottaa pullat ajoissa uunista! Ettei tulos ole tämä… Nämäkään pullat eivät paistuneet niin kuin Strömsössä.

11657314_946232448732091_1913367300_n 

3. Älä usko sääennustuksia, mutta älä luota siihenkään miltä ilma näyttää aamulla. Suomen suvi on arvaamaton. Joten varaudu töihin tullessa toppatakilla, sadetakilla tai t-paidalla. Jos mahdollista, niin pidä mieluiten näitä kaikkia mukana.

4. Kioski ei ole kiinni vaikkei myyjää tiskin takana näy. Todennäköisesti myyjä on vain Pulun kopissa lämmittelemässä lämpölamppujen hellässä huomassa. Mikäli kioski on kiinni niin takaamme, että myös luukut ovat kiinni.

5. Olemme huomanneet, että kaikki työntekijät eivät tee asioita samalla tavalla. Varsinkin erot miesten ja naisten välillä huomataan. Ei sitä turhaan sanota, että naisten paikka on keittiössä. Ei myöskään kannata väitellä siitä tuleeko kinkku leivässä alle vai päälle…

6. Olemme huomanneet, että lämpölamput ovat yllättävän tehokkaita. Älä siis säilytä suklaita ylähyllyllä. Muuten ne ovat entisiä suklaapatukoita.

7. Viimeisimpänä muttei vähäsimpänä: Pulut ovat hulluja! Josseivat ne kipittele asiakkaiden jaloissa syömässä muruja, ne löytyvät seuraavaksi Pulun tiskin takaa jos vähääkään silmä välttää… Näissä tapauksissa pysy rauhallisena ja houkuttele pulu pois kopista vohvelin murujen avulla.

8. Joka päivä meiltä kysellään meidän Minetti jäätelöiden lemppareita ja suosituimpia makuja:
Työntekijät ovat sen verran ailahtelevaista porukkaa, että lempimaut vaihtelevat viikottain; tällä hetkellä kärjessä ovat Oreo ( Black&White ), Snickers, Vihreä omena ja Pistaasi.
Asiakkaiden mieleen ovat perusmaut ( Mansikka, Vanilja ja Suklaa ) lisäksi hyvin tuntuu maistuvan Minttusuklaa ja Superman. Makuasioista ei kuitenkaan parane kiistellä


Pää pystyy ja kohti uusia kommelluksia, onhan tässä vielä kesää jäljellä!

Kippoon vai tötteröön?
Noora & Marika