Yrittäjyyskasvatusta levittämässä!

Oletko koskaan sanonut tai miettinyt, että jotain pitäisi tehdä, jotta tulevaisuuden toivoihin saataisiin juurrutettua uutta asennetta Suomen tulevaisuuden turvaamiseksi? Me ainakin olemme. Oletko tehnyt asialle koskaan oikeasti mitään? Niimpä.

Yrittäjyyskasvatuksesta puhutaan paljon – se taitaa olla yksi median uusista trendikkäistä puheenaiheista? Ja täytyy kyllä myöntää, että aiheesta. Vähemmän kuitenkin puhutaan siitä, mitä yksittäinen Suomen kansalainen voi tehdä edistääkseen asiaa. Me olemme löytäneet yhden hyvän vaikuttamiskeinon, nimittäin Pikkuyrittäjät.

Vaikea oikeastaan tiivistää, miten innostavasta asiasta on kyse! Toiminnan slogan, ”Mitä tahansa voi saavuttaa kun yrittää!”, todella käy toteen ala-asteikäisten innostuessa bisnesideoistaan. Pikkuyrittäjät-konsepti on valtakunnallisesti leviävä iltapäiväkerho, missä lapset pääsevät kehittelemään omia bisnesideoitaan pienissä tiimeissä. Kerhokertoja on yhdeksän ja jokaisella kerralla perehdytään eri osa-alueeseen, kuten nettisivujen tekemiseen, logon ja markkinoinnin suunnitteluun sekä myyntityöhön ja asiakaspalveluun.  Loppuhuipennuksena lapset pääsevät oikeasti myymään tuotteitaan asiakkaille!

pikkuyrittajat_ajatuksia_yrittajyydesta

Kerho-ohjaajina olemme päässeet levittämään positiivista ja tekemällä oppimisen asennetta nuorempien elämään! Meidän lisäksi myös pari muuta on vieraillut ohjaajan roolissa ensimmäisen Tampereen pilotti-kerhon aikana. Suhteellisen pienellä ajan käytöllä olemme saaneet mielenkiintoista ja erilaista työkokemusta nuorten parissa. Kaiken huipuksi kerholaisilta on tarttunut virtaa ja intoa meidän arkeen. On ollut mukava suunnitella kerhokertoja, eikä menoa ole ollenkaan haitannut se, että meillä ei ole aikaisempaa kokemusta kouluikäisten kerhojen vetämisestä.

pikkuyrittajat_ohjaaja_vauhdissa

On ollut hienoa huomata, että arka neljäsluokkalainen uskalsi lähteä yksin mukaan kerhoon. Pikkuyrittäjä-klubin kerhonohjaajana on oikeasti olo, että voi vaikuttaa nuorten asenteisiin ja suhtautumiseen yrittämisestä! Mikset sinäkin uskaltaisi lähteä ohjaajaksi levittämään tekemisen kulttuuria? Väitämme rohkeasti, että yksittäisillä ihmisillä on suurin vaikutus siihen, mihin Suomi on matkalla. Jos Pikkuyrittäjät ei ole sinun juttusi, niin olisiko joku muu? Mohandas Gandhin kuolematon lause sopiikin tähän hyvin:

gandhi

 

– Veera & Taina